Zuid-Afrikaans koppel heeft nijlpaard als huisdier

"Het is eens iets anders dan een kat of een hond", moet een koppel uit Zuid-Afrika gedacht hebben. Ze namen dan maar een nijlpaard als huisdier. Een Britse tv-maker kon zijn ogen niet geloven.

Het is een fragment uit het programma "An idiot abroad", dat op de Britse zender Sky1 wordt uitgezonden. Makers van het programma zijn Ricky Gervais en Stephen Merchant, bij ons ook bekend als de makers van de bekroonde reeksen "The office" en "Extras". In het tweede seizoen van het programma sturen ze Karl Pilkington, die niet van reizen houdt, naar vreemde situaties in het buitenland. Zelf weet Pilkington niet op voorhand wat hij te zien zal krijgen. Zijn blik spreekt dan ook boekdelen als hij bij het gezin in Zuid-Afrika terechtkomt.

Ze hebben een nijlpaard als huisdier. Het dier zwemt in een meer, komt uit het water, opent de deur en wandelt gewoon het huis binnen. Het nijlpaard krijgt eten aan tafel, Pilkington mag het nijlpaard bonen voederen. "Ooh mijn kleine schat", zegt de vrouw des huizes tegen haar huisdier. 's Avonds slaapt het dier op een matras in de living. "Elke avond geef ik haar een massage", zegt de vrouw.

Een nijlpaard is een van de gevaarlijkste dieren ter wereld, althans als je tussen het nijlpaard en het water in staat. "Nee, we zijn hiervoor niet verzekerd", zegt de vrouw. "Ze is rustig en kalm."

lees ook