14 doden door aardverschuiving in Colombia

In het westen van Colombia zijn minstens 14 mensen omgekomen bij een aardverschuiving als gevolg van aanhoudende regen. Er zouden nog tientallen mensen vermist zijn.

De aardverschuiving vond plaats in de stad Manizales, zo'n 165 kilometer ten westen van de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Twee nachten geleden heeft het zwaar geregend in de streek. Een deel van een berg zakte daardoor in op een aantal huizen.

Volgens het Rode Kruis werden meer dan 14 huizen bedolven onder de modder. Zeker 14 mensen zouden de aardverschuiving niet overleefd hebben. 13 mensen raakten gewond. Volgens het Rode Kruis zouden nog ongeveer 60 mensen vermist zijn.

Reddingswerkers werken de hele nacht door (plaatselijke tijd) op zoek naar overlevenden. Om nog meer slachtoffers te voorkomen, werden ongeveer 35 ander huizen in de buurt ontruimd.