De 60e Miss World komt uit Venezuela

Miss Venezuela, de 21-jarige Ivian Sarcos, is in Londen verkozen tot MissWorld. De Venezolaanse schoonheidskoningin heeft human resources gestudeerd en droomt er naar eigen zeggen van om met kinderen te werken.

Miss Venezuela, die donker haar en donkere ogen heeft, was in tranen toen ze de uitslag hoorde. Ze werd op het podium geflankeerd door Miss Filippijnen en Miss Porto Rico.

Het was de 60e keer dat de Miss World-verkiezing werd gehouden. Voor ons land deed Miss België Justine De Jonckheere mee.

Terwijl in Londen de nieuwe Miss World werd gekroond, werd aan de andere kant van de wereld, in Shanghai, gestreden om de titel van Miss International. Ook die schoonheidsverkiezing bestaat al lang, vijftig jaar. Ook in China was het kroontje voor een Zuid-Amerikaanse schone, Miss Ecaudor Fernanda Cornejo.