Lady Gaga maakt haar favorietenrol waar

Lady Gaga heeft haar status als topfavoriete voor de MTV European Music Awards helemaal waargemaakt. In de Noord-Ierse hoofdstad Belfast werd ze vier keer naar het podium geroepen, vanzelfsprekend in een buitenissige outfit.

Lady Gaga was in totaal zes keer genomineerd. Ze verzilverde haar nominaties in de belangrijke categorieën beste vrouwelijke act, beste song en beste video.

Net voor Lady Gaga de prijs voor beste song (Born this way) in ontvangst mocht nemen uit handen van actrice Hayden Panettiere, dook er een naakte man op op het podium in Belfast. Erg onverwacht leek het bezoek van de streaker niet, want zijn passage werd mooi in beeld gebracht en hij mocht enkele woorden tot Panettiere en het publiek richten.

Lady Gaga haalde haar prijzen op in glimmende kleren en een hoed in de vorm van een schotel die haar hele gezicht verborg. "Ik ben echt aan het glimlachen nu, maar jullie kunnen dat niet zien", zei ze. Ze grapte dat de keuze voor de bovenmaatse hoed was ingegeven door een uit de hand gelopen botoxbehandeling.

Lady Gaga werd ook nog uitgeroepen tot artieste met de meeste fans: ze kreeg meer stemmen dan Justin Bieber, nochtans ook mateloos populair. "Wij komen hier gewoon de zaal opwarmen voor Justin Bieber", sprak zanger Chris Martin van Coldplay dan ook aan het begin van de show.

Justin Bieber steelt de show

De MTV European Music Awards waren inderdaad ook Biebers show. Het jonge tieneridool werd beloond met twee prijzen, die voor beste mannelijke act en beste pop.

De show in Belfast werd trouwens gepresenteerd door zijn vriendinnetje en collega-tieneridool Selena Gomez, die voor elke nieuwe tussenkomst van outfit wisselde.

Zowel Bieber als Lady Gaga, maar ook een pak andere artiesten traden op, zoals de Red Hot Chili Peppers en David Guetta. De show werd afgesloten door Queen met "The show must go on". De band had ook een Lifetime Achievement Award gekregen.

De winnaars op een rij

 • song: Lady Gaga - Born this way
 • live act: Katy Perry
 • pop: Justin Bieber
 • nieuwe act: Bruno Mars
 • vrouwelijke act: Lady Gaga
 • mannelijke act: Justin Bieber
 • hiphop: Eminem
 • rock: Linkin Park
 • video: Lady Gaga - Born this way
 • alternatieve act: Thirty Seconds to Mars
 • world stage: Thirty Seconds to Mars
 • meeste fans: Lady Gaga
 • push act: Bruno Mars