Nederlander maakt ijsjes van kamelenmelk

In Nederland is een kamelenboer begonnen met de productie van ijs op basis van kamelenmelk. "Lekker, smaakvol, niet te zoet", zo luiden de eerste reacties.

Frank Smits begon vijf jaar geleden met een kamelenboerderij. "Frank, je bent gek", zeiden de mensen me. "Maar ik dacht, waarom ook niet", vertelt Smits aan de Britse zender BBC in een Engels met een grappig Hollands accent. "Vandaag hebben we 58 kamelen op de boerderij."

Kamelenmelk zou erg gezond zijn. Smits verkocht op de boerderij eerder al kamelenmelk, maar ook zeep, brood en bonbons op basis van kamelenmelk. "Ik dacht, wat zouden we nog kunnen doen met de melk?" Smits kreeg hulp van Piet Hein Megens, een lokale kok, bij de ontwikkeling van het recept voor het ijs.

"Lekker", "niet te zoet", "niet te romig", "smaakvol", zo luiden de reacties bij boerderijbezoekers die het ijs proeven.

lees ook