Sergio Herman begeeft zich op boekenmarkt

Sergio Herman van het sterrenrestaurant "Oud Sluis" gaat boeken uitgeven. De Nederlandse chef, ook bekend van "Mijn restaurant" en andere kookprogramma's op tv, gaat aan de slag bij de uitgeverij van kookboeken Minestrone.

Samen met culinair fotograaf Tony Le Duc zal Sergio Herman niet alleen boeken van zichzelf, maar ook van andere koks op de markt brengen. Herman en Le Duc werkten eerder al samen, o.m. bij de creatie van een driedelig kookboek van chef-kok Herman. Bij Minestrone wordt hun eerste gezamenlijke project "Sergiology", een "tijdsdocument over de inspiratiebronnen en de creaties van een driesterrenchef".

Uitgeverij Minestrone gaat ook een halfjaarlijks kooktijdschrift uitgeven en boeken van andere chefs, onder meer van Wouter Keersmaekers van restaurant De Schone van Boscoop. Minestrone bekijkt daarnaast ook de mogelijkheden in andere media, zoals televisie.