Luc Rademakers nieuwe hoofdredacteur VRT Nieuws

Luc Rademakers volgt Liesbet Vrieleman op als algemeen hoofdredacteur van de VRT nieuwsdienst. Rademakers begon zijn loopbaan eind de jaren 80 als freelance journalist bij Het Belang van Limburg en groeide door tot managing director bij de mediagroep Concentra. "Zijn uitgebreide ervaring was voor ons doorslaggevend", meldt Sandra De Preter, gedelegeerd bestuurder van de VRT.

Luc Rademakers (°1963) kwam in 1990 in vaste dienst bij Concentra als politiek en internationaal verslaggever. In 2000 lanceerde hij de tweetalige gratis krant Metro. In 2004 werd hij hoofdredacteur bij Gazet van Antwerpen en drie jaar later kreeg hij de algemene leiding over zowel Gazet van Antwerpen als Het Belang van Limburg.

In 2009 maakte Luc Rademakers de overstap naar de functie van managing director bij Concentra. Hij was tot vandaag verantwoordelijk voor de ontwikkeling en strategie van alle media-activiteiten van Concentra Media House Limburg.

Luc Rademakers stapt na een carrière van 23 jaar bij Concentra over naar de openbare omroep. "Ik kan terugkijken op een heel boeiende loopbaan bij Concentra", meldt Luc Rademakers in een eerste reactie.

"Ik heb heel graag voor Concentra gewerkt, maar de kans om de nieuwsredactie van de openbare omroep te leiden is er gewoon een die ik niet kan laten voorbijgaan."

"De functie sluit aan bij de ervaring die ik de voorbije jaren heb opgebouwd. Ik kan mij vinden in de doelstellingen voor nieuws in de nieuwe beheersovereenkomst van de VRT. In combinatie met de veranderingen in het medialandschap denk ik dat dit een geweldige opportuniteit is om de kernopdracht nieuws nog te versterken", klinkt het.

Het is nog niet bekend wanneer Luc Rademakers precies aan de slag gaat in zijn nieuwe functie bij de openbare omroep. Daarover zullen de komende dagen afspraken worden gemaakt, in overleg met Concentra Media Group.

"Ruime ervaring op vlak van media en nieuws"

Sandra De Preter motiveert de keuze voor Luc Rademakers als opvolger van Liesbet Vrieleman als algemeen hoofdredacteur bij de nieuwsdienst van de VRT als volgt.

"Luc Rademakers kan een ruime ervaring voorleggen op het vlak van media en nieuws, en is bovendien een sterke manager met ervaring in beheer van een grote mediaportfolio en het leiden van grote nieuwsredacties. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de strategie van een brede portfolio van media-activiteiten. Deze uitgebreide ervaring was voor ons doorslaggevend", klinkt het.

"VRT Nieuws is een groot en complex productiehuis met een zware inhoudelijke verantwoordelijkheid. Luc beantwoordt aan het profiel dat we zochten en zal nu binnen VRT Nieuws een complementair team bouwen dat samen de nieuwsdienst zal leiden", besluit De Preter.

Meest gelezen