"#pepi maandagochtend Worldwide Trending Topic"

Een discussie over de toekomst van Twitter in het programma "Peeters & Pichal" vanochtend op Radio 1 werd druk becommentarieerd op de microblogsite. De VRT-radiozender laat weten dat de hashtag van het programma #pepi een van de Worldwide Trending Topics werd.

De voorbije dagen ging het radioprogramma op zoek naar de meest inspirerende twitteraar van Vlaanderen. Dat werd uiteindelijk Michel Baeten (@mbaeten), een nobele onbekende, die volgens de jury (met daarin o.a. Sam De Bruyn, Peter Van De Veire en Marc Reynebeau) vaak grappige tweets post.

In het programma werd er met Jo Caudron, expert in sociale media, ook gediscussieerd over de toekomst van Twitter. Luisteraars konden tegelijkertijd reageren. Volgens Radio 1 maakte het debat zoveel los dat de hashtag van het programma #pepi erg snel een van de populairste hashtags werd, iets wat vrij ongewoon is voor een Vlaams onderwerp.

De top 5 van de meest inspirerende twitteraars

  1. @mbaeten (Michel Baeten)
  2. @geertnoels (econoom)
  3. @netlash (Bart De Waele, sociale media-expert)
  4. @sanfyezerskiy (San F. Yzerskiy, bekende blogger)
  5. @ransbottyn (Cain Rainsbottyn, bekend van Clint.be)