Dakloze gemolesteerd aan station van Leuven

Aan het station van Leuven is afgelopen weekend een dakloze man zwaar toegetakeld door 4 mannen. Ze probeerden het deken van de dakloze in brand te steken en deelden ook klappen uit. De daders werden onderschept en zullen worden vervolgd.

De vier mannen kwamen terug van een nachtje uitgaan in Leuven en wilden de bus naar huis nemen, toen ze in het busstation van De Lijn, naast het treinstation, een slapende dakloze aantroffen. Die man houdt zich volgens de federale politie regelmatig op in de buurt van het station en had er een plek gezocht om zich tegen de kou te beschutten.

Twee van de vier mannen probeerden eerst het dekentje waarmee de dakloze zich bedekt had, in brand te steken met een bus deodorant en een aansteker. De dakloze werd wakker en maakte een opmerking maar kreeg van zijn twee belagers een steekvlam in het aangezicht, waardoor zijn baard verschroeide.

In het tumult dat daarna ontstond, kregen de twee belagers versterking van de twee anderen en met hun vieren begonnen ze op de dakloze in te slaan. Die kon wegvluchten en de spoorwegpolitie in het station waarschuwen. De agenten konden de vier inrekenen. Terwijl ze ondervraagd werden, werd hun slachtoffer aan een oogwonde verzorgd in het Heilig Hartziekenhuis.

De vier werden na het verhoor vrijgelaten en zullen binnenkort door het Leuvense parket voor de strafrechter gedaagd worden.