De Padt volgt De Chou op in Geraardsbergen

Open VLD-senator Guido De Padt wordt in januari opnieuw burgemeester van Geraardsbergen. Hij volgt Freddy De Chou (SP.A) op, die eerder had aangekondigd met de actieve politiek te stoppen.

Guido De Padt was al eens eerder burgemeester van Geraardsbergen, van 2001 tot 2006. Momenteel is hij schepen en OCMW-voorzitter. De Padt zal het burgemeesterschap nu opnemen tot aan de verkiezingen in oktober 2012.

Daarmee verschuift de burgemeesterssjerp van de socialisten naar de liberalen. Bij de vorige verkiezingen haalde zowel de SP.A als Open VLD 10 zetels in de gemeenteraad. Omdat de SP.A enkele honderden stemmen meer had behaald, mochten de socialisten de burgemeester leveren.

Intussen heeft Open VLD één zetel meer, omdat SP.A-schepen Erwin Franceus in juni ontslag heeft genomen uit zijn partij. De voorbije dagen onderhandelden de twee partijen over de burgemeesterssjerp, waarbij Patrick Flamez (SP.A) ook kandidaat was. Uiteindelijk is De Padt voorgedragen als opvolger van De Chou.

De Padt was na zijn eerste mandaat als burgemeester ook nog even minister van Binnenlandse Zaken en regeringscommissaris in de regering-Van Rompuy.