Op de foto met de Kerstman en zijn wapenarsenaal

De kerstperiode nadert en dus ook het gevoel van vrede dat daarmee samenhangt. Een kerstkaartje met besneeuwde vredeswensen is dan ook niet ver weg. Maar mocht u dit jaar eens iets anders willen, dan biedt een Amerikaanse schietclub een alternatief: u kiest, samen met uw kinderen, het gepaste geweer en mag de Kerstman als een heuse bodyguard flankeren. Maar of het resultaat nog zoveel vreedzame gevoelens oproept, is een andere vraag.

Afgelopen weekend hield The Scottsdale Gun Club, Arizona, een eerste fotosessie tijdens een familie-evenement. De Kerstman zat klaar en liet zich het fotograferen, omringd door indrukwekkende machinegeweren, granaatwerpers en pistolen, zelfs gedragen door kinderen, welgevallen. Wie lid was moest hiervoor bijna 4 euro neertellen, anderen het dubbele. Na de fotosessie mochten de geweren uitgeprobeerd worden. Op 10 december volgt een tweede sessie.

Op de website van de club wordt het initiatief aangekondigd als "Get your holiday picture with Santa & his machine guns". Richard Jones van de club zag op Fox News alvast geen problemen met het initiatief: "Het is prettig, zowel voor hen die voorstander zijn van het tweede amendement van de VS-grondwet (Deze geeft individuen het recht op het bezitten en dragen van wapens, nvdr.) als voor hen die dat niet zijn. Ook al ben je pleitbezorger voor het dragen van wapens of niet, de bedoeling is dat je er plezier aan beleeft."

De reacties op het initiatief zijn erg uiteenlopend en variëren van "Haal de Kerstman weg uit die verdoemde plaats" en "Ik wil ook zo’n geweer!" De club organiseerde de fotoshoot voor de tweede keer, na het succes van vorig jaar. Volgens clublid Katie Perrine is de reden eenvoudig: "Waar anders kan je een foto maken van een Kerstman omringd door geweren?"

lees ook