Tomas, Siska en Sam zitten laatste keer in Glazen Huis

Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn presenteren van 17 tot en met 23 december in 3 steden (Leuven, Gent en Antwerpen) de zesde en laatste editie van Music For Life. De solidariteitsactie staat in het teken van de strijd tegen diarree.
Sam De Bruyn, Siska Schoeters en Tomas De Soete.

De Glazen Huisbewoners moeten twee keer verhuizen: op maandag 19 december van Leuven naar Gent en op donderdag 21 december van Gent naar Antwerpen. Otto-Jan Ham en Linde Merckpoel organiseren de Glazen Verhuis. Er vertrekken mini-Glazen Huizen vanuit Hasselt en vanuit Kortrijk. Op de trajecten van Hasselt naar Leuven en van Kortrijk naar Gent zijn er verschillende stopplaatsen. Studio Brussel rekent op (jeugd)verenigingen en andere groepen om de mobiele Huizen van Hasselt naar Leuven en van Kortrijk naar Gent te trekken. Voor elke voortgetrokken kilometer schenkt de Nationale Loterij 500 euro aan Music For Life.

Otto-Jan Ham staat op zaterdag 17 december vanaf 13 uur op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Hij vertrekt daar om 19 uur, het tijdstip waarop de marathonuitzending in Leuven begint. Het mobiele Huis van Otto-Jan Ham moet op maandag 19 december om 18 uur in Leuven aankomen. Dan vertrekken de presentatoren vanuit Leuven naar Gent, waar ze om 20 uur moeten aankomen. In de tussentijd neemt Linde Merckpoel de uitzending over vanop het Schouwburgplein in Kortrijk, waar ook een mini-Glazen Huis op wielen zal staan. Vanaf het moment dat de presentatoren zijn aangekomen in Gent, vertrekt in Kortrijk het mobiele Glazen Huis van Linde richting Gent. De verhuizing van Gent naar Antwerpen vindt plaats op woensdag 21 december tussen 18 en 20 uur. Music For Life wordt afgesloten in Antwerpen.

Tomas De Soete zit voor de vijfde keer in het Glazen Huis, Siska Schoeters voor de vierde keer en Sam De Bruyn voor de derde keer. De presentatoren zijn erg blij dat ze weer in het Huis mogen. "Het is eigenlijk altijd al uitkijken van de laatste dag van de vorige editie naar wat er de volgende keer komt en het is nu extra speciaal omdat  het de allerlaatste keer is", zegt De Bruyn.

Lemaire en Van Herreweghe presenteren "De glazen show"

Van maandag 19 tot en met donderdag 22 december mag Michiel Devliegher "De laatste show" een weekje laten voor wat het is. Die week presenteren Sofie Lemaire (foto in tekst) en Steven Van Herreweghe "De glazen show", een live talkshow aan het Glazen Huis. De eerste twee dagen is dat live vanop het Woodrow Wilsonplein in Gent. Daarna verhuizen ze mee naar de Groenplaats in Antwerpen.

Lemaire en Van Herreweghe brengen verslag uit van wat er die dag in het kader van Music For Life gebeurd is. Er komen ook BV's langs die voorwerpen meebrengen om te veilen en er wordt teruggeblikt op de voorbije edities van Music For Life.

Op vrijdag 23 december wordt vanaf 20.40 uur op Eén "De glazen slotshow" uitgezonden. Ook die show wordt gepresenteerd door Sofie Lemaire en Steven Van Herreweghe.

"Zanna" is Music For Life-single

Een cover van "Zanna" van Luc Van Acker is dit jaar het Music For Life-lied. De cover is een samenwerking tussen Selah Sue (uit Leuven) en Tom Barman (uit Antwerpen), in een productie van The Subs (uit Gent).

Het Music For Life-gadget is dit jaar een Nepalese muts (zie grote foto). Vanaf vrijdag 9 december zijn er ook muzikale wenskaarten met cd te koop. Bij iedere kaart zit een cd met de songs van alle Music For Life-edities. Kamagurka, Jeroom en Jonas Geirnaert hebben de ontwerpen getekend.

Alle info over de actie vindt u hier. Music For Life is te volgen via radio, online en op tv (op Eén en Eén +). Ook dit jaar draaien de presentatoren een hele week verzoekplaten tegen betaling en overleven ze de hele periode enkel op sapjes. De actie heeft als slogan "We do give a shit". Er zijn momenteel al honderden acties geregistreerd.

"Eerst deze editie goed afronden"

De opbrengst van Music For Life gaat dit jaar opnieuw naar het Rode Kruis Vlaanderen. Er wordt gehoopt dat de allerlaatste editie meer zal opbrengen dan de 5.020.747 euro in 2010. "We hebben er bewust voor gekozen om deze editie eerst goed af te ronden", zegt John Kinnart van het Rode Kruis Vlaanderen. "Daarna zien we of we in de toekomst nieuwe projecten met mediapartners opzetten."