"Het was spannend, maar nu is de kop eraf"

In de Armeense hoofdstad Jerevan heeft de Belgische kandidate Femke haar eerste repetitie voor het Junior Eurovisiesongfestival achter de rug. "Het was spannend, maar de kop is eraf", klinkt het bij de Belgische delegatie.

Femke is uitgeloot als dertiende en laatste deelneemster die volgende zaterdag aan de beurt komt. Dus ook tijdens de eerste repetitie moest ze als laatste het podium op. Een podium dat overigens nog niet helemaal is wat het moet zijn, want een deel van de verlichting is nog niet gearriveerd: de vrachtwagen die het transporteerde werd tegengehouden aan de grens met Georgië.

Maar zelfs nu het nog niet helemaal "comme il faut" is, bleef de kennismaking met het grote podium een indrukwekkend moment voor de jonge deelnemers. Ook bij Femke was het goed voor een portie zenuwen, zeker omdat het een tijd duurde eer er voor haar een headset werd gevonden die goed paste.

"Het was heel spannend, maar de kop is eraf", klinkt het bij de delegatie. "Vanaf nu kan het alleen nog maar beter gaan". Tijdens de eerste repetitie droegen de deelnemers nog niet de outfit die ze zaterdag zullen dragen. Donderdag, als ze een tweede keer repeteren, zal dat wel het geval zijn. Femke en de Belgische delegatie willen dan ook al het podium versieren met ballonnen, want die moeten ook zaterdag de act extra kleur geven.