Buurman in verdenking gesteld van moord Vyncke

In het onderzoek naar de moord op Caroline Vyncke in Moorsele is een 26-jarige man in verdenking gesteld van moord. De twintiger is de buurman van de vriend van de 42-jarige Vyncke.

Tijdens een huiszoeking werden bij de buurman duidelijke sporen gevonden die leiden naar de vermoorde vrouw. De man kwam eerder ook al in het vizier van de onderzoekers, toen bleek dat de vriend van Vyncke er de dag na haar verdwijning tientallen keren was komen aanbellen.

De buurman werd even opgepakt, maar is intussen vrijgelaten onder voorwaarden. De vriend van Caroline Vyncke blijft wel in de cel, maar hij gaat in beroep tegen zijn verdere aanhouding. Hij heeft toegegeven de vrouw vermoord te hebben, maar ontkent haar lichaam in stukken te hebben gesneden.

Caroline Vyncke verdween op 8 februari. Delen van het stoffelijk overschot van de vrouw werden enkele maanden later teruggevonden op verschillende plaatsen in het water van de Heulebeek.