Fitch geeft de VS een negatieve ratingoutlook

De kredietbeoordelaar Fitch heeft de ratingoutlook van de Verenigde Staten bijgesteld van stabiel naar negatief. Daarmee geeft de kredietbeoordelaar aan dat een ratingverlaging dreigt in de toekomst. De VS behoudt wel zijn AAA-rating.

Hoewel Fitch de VS nog altijd de toprating "AAA" blijft toekennen, geeft het aan "steeds minder vertrouwen" te hebben dat er tijdig broodnodige maatregelen worden genomen om de stijgende overheidstekorten in te perken.

De beoordelaar uitte zijn twijfels over de doeltreffendheid van het begrotingsproces in de Verenigde Staten, een week na het falen van de zogenaamde "supercommissie" van Democraten en Republikeinen, die er niet in geslaagd zijn een akkoord te bereiken over het terugdringen van de overheidsschuld.

Fitch was de laatste van de drie grote kredietbeoordelaars die de kredietrating van de Verenigde Staten op "AAA" met een stabiele outlook had staan. Standard & Poor's verlaagde de rating in augustus naar "AA+", en Moody's behield toen wel de rating "AAA" maar stelde de outlook bij naar negatief.

Meest gelezen