In de naam van de liefde: waar is Kathy/Cathy?

De Londenaren zijn in de ban van de zoektocht naar een mysterieuze vrouw die luistert naar de naam Kathy of Cathy. De vrouw kreeg enkele dagen geleden bloemen in de handen gestopt van een Britse restauranthouder. Die man stelt nu alles in het werk om haar terug te vinden.

De restauranthouder, Thomas Blythe, trof op zijn werk een bos bloemen aan. Hij nam het kleurrijke boeket mee huiswaarts, maar daar kwamen de bloemen nooit aan. Onderweg botste de Londenaar immers op een naar eigen zeggen "beeldschone vriendelijke vrouw". "Ze lichtte helemaal op toen ze de bloemen zag", zegt Blythe in de Britse pers. Bij zoveel schoonheid en gratie besliste hij dan ook om de ruiker bloemen terstond aan haar te schenken.

"Zij gaf me haar naam - Kathy of Cathy - en ik gaf mijn naam. Vervolgens gaf ik haar een kus, waarop we elk onze eigen weg gingen", aldus de jongeman. Achteraf slaat hij zichzelf voor het hoofd dat hij er niet aan gedacht heeft om haar nummer te vragen.

Door die vraag niet te stellen, moet de man op andere manieren proberen om zijn geliefde terug te vinden. Hij maakte een honderdtal folders die hij achterliet op strategische plaatsen in de Britse hoofdstad. Ook op zijn persoonlijke blog en op Twitter maakte de man zijn zoektocht naar Cathy/Kathy wereldkundig.

Al snel werd zijn zoektocht naar de vrouw opgemerkt door duizenden internetgebruikers. Zij helpen de romanticus nu een handje door zijn oproep verder te verspreiden. Verrassend genoeg is Blythe niet laaiend enthousiast met de aandacht. "Hopelijk denkt ze nu niet dat ik een freak ben", zegt hij in de Daily Telegraph. "Ik ken haar helemaal niet en het is mij ook per toeval overkomen." Ondertussen heeft hij gevraagd om de oproep niet langer te verspreiden. "Zodra ik een update kan geven, zal ik dat doen."

lees ook