"Dexia Bank België zal nieuwe naam krijgen"

De door de federale overheid overgenomen Dexia Bank België (DBB) zal binnenkort een nieuwe naam krijgen. Wat die naam wordt, is nog niet duidelijk.

In volle crisis in oktober werd Dexia Bank België overgenomen voor vier miljard euro overgenomen door de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). Dat is het investeringsvehikel van de federale overheid in ons land.

Die wou op die manier de continuïteit van de bank- en verzekeringsactiviteiten in ons land verzekeren en die losmaken van de toxische onderdelen die in de restgroep van Dexia achterbleven.

Dexia Bank België heeft dus niets meer te maken met de beursgenoteerde groep Dexia. Jos Clijsters, de CEO van DBB , heeft nu bevestigd dat er gezocht wordt naar een nieuwe enaam, maar het is nog niet duidelijk hoe de bank zal heten. Een naamsverandering werd algemeen verwacht om verwarring tussen beide bedrijven te vermijden.  

Ook denkt hij dat het niet mogelijk is om meerwaarde tot stand te brengen met de naam Dexia. Wat de nieuwe wordt, is nog niet duidelijk.

Bij de overname had premier Yves Leterme (CD&V) gezegd dat het de bedoeling was om DBB minstens enkele jaren in het bezit van de federale overheid te houden. Eventueel zou er daarna een koper worden gezocht, als de financiêle storm was gaan liggen.