Beyoncé haalt verwijzingen naar Rosas uit clip

De Amerikaanse R&B-zangeres Beyoncé heeft een herwerkte versie van haar videoclip bij het nummer "Countdown" online gezet. In de nieuwe versie zit geen enkele verwijzing meer naar het werk van de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, schrijven de Coreliokranten.

Begin oktober ontstond er heel wat commotie over de nieuwe videoclip van Beyoncé. De gelijkenissen tussen de muziekvideo "Countdown" en de choreografieën "Rosas danst Rosas" en "Achterland" van Anne Teresa De Keersmaeker voor haar dansgezelschap Rosas waren overduidelijk.

De advocaten van Rosas namen contact op met het management van de Amerikaanse popster om de geplagieerde stukken uit de clip te laten verwijderen. Beyoncé noemde het werk van De Keersmaeker "een inspiratiebron". Volgens de R&B-zangeres was er geen sprake van plagiaat.

In de herwerkte versie van de clip zijn de scenes die refereren aan het werk van De Keersmaeker vervangen door splitscreenbeelden van Beyoncé.

"Hoewel het zo goed als onmogelijk leek dat de eis van Rosas - een verbod op de clip - zou worden ingewilligd, lijkt De Keersmaeker nu toch haar slag te hebben thuisgehaald", is de conlusie in de Coreliokranten.