Gratis dialectenapp van "Man over woord"

Canvas lanceert na de webapplicaties voor "Canvascrack" en "Back in the USSR" een app (toepassing) die enkel bestemd is voor smartphones. "De dialectenapp van het programma "Man over woord" tovert een smartphone om in een heuse taalkundige survivalkit", klinkt het.

in het Canvas-programma "Man over woord" laat Pieter Embrechts de kijker kennismaken met de schoonheid en de geheimen van het Nederlands. De dialecten dreigen verloren te gaan door het gebruik van tussentaal.

Met de dialectenapp wil "Man over woord" zo veel mogelijk dialecten vereeuwigen. Iedereen kan zijn eigen dialect opnemen en zo groeit de app uit tot een dialectenbibliotheek. Gebruikers kunnen in de databank ook opzoeken hoe ze zich kunnen uitdrukken in een bepaald dialect.

Verschillende VRT-medewerkers werkten mee aan de "Man over woord"-app, onder anderen Evy Gruyaert, Eddy Demarez, Peter Van de Veire en Kevin Major. De app is gratis en beschikbaar voor iPhone en Android.