Rick Perry gaat (alweer) de mist in

Het is geen goed teken wanneer je als Amerikaanse presidentskandidaat blijft opduiken in deze rubriek. Toch is dat precies wat Rick Perry doet. Dit keer omdat hij tijdens een bijeenkomst op een hogeschool niet meer wist dat Amerikanen al op hun 18e mogen gaan stemmen.

Perry hield zijn speech gisteren in het Saint Anshelm College in New Hampshire. De Texaan wordt al een tijdje geconfronteerd met tegenvallende peilingen en daar wilde hij iets aan doen. Hij sprak als volgt zijn (jonge) toeschouwers toe: "Ieder van jullie die 21 zullen zijn op 12 november 2012, vraag ik om steun en om een stem."

De man had zijn zin nauwelijks uitgesproken of er ontstond geroezemoes in het publiek. Niet ten onrechte, want Perry slaagde erin om zich in één zin twee keer te vergissen: Amerikanen mogen immers al op hun 18e gaan stemmen en als ze dat volgend jaar van plan zijn, dan moeten ze naar de stembus op 6 november en niet op 12 november, zoals Perry beweerde.

Met dit incident wordt het lijstje van gênante gebeurtenissen langer dan hij zelf zou willen. Eerder deze maand verscheen hij schijnbaar dronken op het spreekgestoelte, iets wat later door een woordvoerder werd ontkend. Enkele dagen later ging hij de mist in tijdens een tv-debat, toen hij slechts twee van de drie federale instellingen kon opsommen die hij liever geschrapt zou zien.

Rick Perry heeft zelf nog niet gereageerd op deze nieuwe misser. Paul Young, zijn campagnewoordvoerder, gaf wel een korte verklaring. Hij zei dat Perry zich duidelijk had vergist.

lees ook