Samsung krijgt groen licht voor tablet-pc in Australië

Samsung heeft groen licht gekregen om zijn tabletcomputer Galaxy te verkopen in Australië. Een rechtbank in Sydney heeft de tijdelijke ban opgeheven die vorige maand werd opgelegd na een klacht van concurrent Apple.

De Amerikaanse computergigant Apple en zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung voeren de laatste maanden een juridisch gevecht in verschillende landen over patenten.

Apple wil de tablet-pc van Samsung uit de markt houden. De Amerikaanse computerfabrikant heeft wereldwijd verschillende processen aangespannen tegen de verspreiding van de Galaxy 10.1 van Samsung. Samsung ging in de tegenaanval en beschuldigt Apple van het schenden van patenten bij de productie van de nieuwe iPhone 4S.

Apple verkreeg een maand geleden een verkoopsverbod voor de Galaxy 10.1 in Australië. Een rechter in Sydney heeft dat nu opgeheven. De rechtbank oordeelde dat een verkoopverbod het einde zou betekenen voor de tablet van Samsung in Australië, wegens de korte commerciêle levensduur van de nieuwe technologie.

Het verkoopsverbod van de Galaxy 10.1 wordt pas vrijdag opgeheven. Apple kan nog stappen ondernemen tegen de uitspraak. Samsung moet ook alle transacties van de tabletcomputer in kaart brengen, voor het geval Apple later een inbreuk kan bewijzen.