Topje topmodel begeeft het door hongerig aapje

Je zal maar als model met vakantie gaan naar Bali om daar nietsvermoedend de tropische tuin in Ubud te bezoeken: voor je het goed en wel beseft gaat dat bezoek de wereld rond. Dat is precies wat Charmian Chen (18) is overkomen. En dit allemaal door twee hongerige makaken.

De makaken in de tuin trokken al snel de aandacht van de jonge vrouw die in thuisland Taiwan haar studies combineert met een modellencarrière. Met maïskorrels in de hand begon de 18-jarige vrouw de opdringerige aapjes te voederen, maar dat liep niet af zoals vooraf gehoopt: een maïskorrel kwam immers niet op de grond terecht, maar wel in haar topje.

Een van de aapjes zag alles gebeuren en tot onsteltenis van de vrouw sprong het dier de verloren maïskorrel achterna. Met als gevolg dat het kleedje en het topje van Chen naar beneden zakte, waardoor ze alleen nog met haar handen haar boezem kon verhullen.

Tot overmaat van ramp werd het incident ook gefotografeerd, waarna de beelden vrij snel aan een veroveringstocht op het internet begonnen. Al meteen na haar terugkeer in Taiwan rook het model onraad: "Plots kreeg ik op Facebook honderden vriendschapsverzoeken", zegt ze in de Daily Mail.

"Aanvankelijk had ik geen flauw benul wat de aanleiding was, tot mensen me begonnen te zeggen dat ze mijn foto's hadden gezien." Sindsdien heeft de vrouw in verschillende talkshows haar verhaal verteld, iets wat ze mogelijk moet herhalen in het buitenland, want de foto's circuleren ondertussen al in meerdere continenten.

Helemaal in het begin vond ze de aandacht vreemd, maar nu lijkt ze er best mee te kunnen leven. "Mensen lachen naar me en noemen mij "monkey-girl", dat vind ik eigenlijk wel leuk", aldus de Taiwanese schoonheid.

lees ook