VRT vraagt jongeren zelf naar hun mening

Wat willen jongeren zelf zien en horen op de VRT? Dat kunnen ze komen vertellen op donderdag 22 december in Antwerpen. De VRT zal dan brainstormen met jongeren tijdens een bijeenkomst die "Speak up" heet.

In de nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en de openbare omroep wordt ruim aandacht besteed aan jongeren. Het aanbod op radio, tv en online moet genoeg aansluiten bij hun leefwereld, en de VRT zal geleidelijk een specifiek aanbod voor jongeren ontwikkelen met inbreng van henzelf.

Vanaf september volgend jaar zal VRT-televisie per week minstens één Vlaams programma maken dat gericht is op jongeren. Vanaf september 2013 moet dat leiden tot een specifiek programma-slot voor jongeren op het geplande derde kanaal na 20.00 uur, enkele dagen per week.

"Uit projecten als "De overname" en "Stem 18+" hebben we geleerd hoe jongerenprojecten een andere aanpak vragen", zet Inge Kluft van het productiehuis VRT Jong. "Daarom organiseren we Speak Up als start van het VRT-jongerentraject. We willen een brede en diverse groep van jongeren bij elkaar krijgen die een dag lang hun ideeën met ons kunnen delen".

Jongeren tussen 15 en 22 die willen deelnemen, junnen zich inschrijven via www.speak-up.be.