Welke berichten zijn het meest gedeeld ?

Satellietfoto's van de verwoesting in Japan na de aardbeving en tsunami in maart zijn het afgelopen jaar het meest gedeeld op Facebook. De socialenetwerksite heeft een lijst vrijgegeven met de 40 meest gedeelde berichten van 2011.

Opvallend is dat alle 40 berichten afkomstig zijn van slechts zes websites. Bovendien zijn het stuk voor stuk Amerikaanse sites: Yahoo, CNN, The New York Times, The Huffington Post, Wall Street Journal en Washington Post.

Thematisch zijn er enkele trends waar te nemen. Zo gaan 12 van de 40 berichten over ouders en gezinnen. Drie berichten gaan over de overleden Apple-topman Steve Jobs.

De topdrie bestaat naast de foto's uit Japan uit een artikel over wat leerkrachten op het oudercontact echt willen zeggen (2) en een bericht waarin komaf wordt gemaakt met het nieuws dat de bekende indeling van de sterrenbeelden niet zou kloppen (3).