"Hij herschrijft definitie van professionaliteit"

De Amerikaanse nieuwslezer Brian Williams heeft op NBC bewezen dat hij zich door niets of niemand uit zijn lood laat slaan. Terwijl hij het had over de financiële problemen van American Airlines, loeide in de studio het brandalarm in alle hevigheid.

Williams bewoog nauwelijks een wenkbrauw toen hji na enkele minuten, tijdens zijn avondnieuws in de NBC-studio in New York, geconfronteerd werd met de loeiende sirenes van het brandalarm. Als klap op de vuurpijl was er ook een matig verstaanbare alarmstem te horen.

Omdat er maar geen einde kwam aan het alarm, viel Williams uiterst professioneel uit zijn rol. Hij verzekerde de kijkers "dat hij hoegenaamd geen gevaar liep", waarna hij rustig verder las.

Op Twitter werd het avondnieuws vrij snel een trending topic. In tweets vroegen de surfers zich af waarom niemand erin slaagde het alarm gewoon af te zetten. Ook werd er met bloemen gegooid naar Williams die de situatie meesterlijk afhandelde. "Vanavond heeft Brian Williams de definitie van professionaliteit herschreven", klonk het.

Aan het brandalarm kwam geen einde, zelfs niet nadat Williams uit pure wanhoop had overgeschakeld naar een collega in Washington. Ook een commerciële pauze bracht helaas geen soelaas.

NBC-woordvoerster Erika Masonhall had het op Twitter over "het eerste brandalarm in de nieuwsstudio van NBC. Normaal gezien had het systeem zich vanzelf moeten uitschakelen, maar dat is dus duidelijk niet gebeurd", aldus de vrouw.

De getormenteerde nieuwslezer sloot zijn journaal met een kwinkslag af: "Bedankt voor jullie medewerking. Ik hoop jullie morgen weer bij een stille uitzending te zien."

lees ook

    Meest gelezen