"Toch takelwagens klaarzetten op Antwerpse ring"

Automobilistenvereniging VAB vraagt de Vlaamse overheid om op werkdagen opnieuw twee takelwagens klaar te houden op de Antwerpse ring. Zo'n takeldienst levert tijd- en geldwinst op, zegt de VAB.

Tot ongeveer een maand geleden had de Vlaamse overheid een contract met twee takeldiensten voor een permanentie op de Antwerpse ring. Maar dat contract heeft de Vlaamse overheid niet vernieuwd waardoor er niet langer permanent een takeldienst ter beschikking is om voertuigen te takelen die het verkeer op de ring hinderen.

VAB was zelf een van de twee takeldiensten die een contract hadden voor de permanentie. Als de overheid weer een takelpermanentie invoert, zal er veel geld en tijd gewonnen worden. "Dat levert een kwartier minder hinder op op de weg veroorzaakt door auto's die op de weg staan. Als je dat uitrekent met het aantal auto's dat daar staat, kom je op een besparing tot 13 miljoen euro. De kostprijs van zo'n permanentie op jaarbasis is slechts 300.000 euro."