Doof koppel was veel te luid voor de buren

Een doof Duits koppel uit Noordrijn-Westfalen is moeten verhuizen uit hun appartement nadat de buren van het tweetal hadden geklaagd over geluidsoverlast. Het koppel hield van muziek en net die (luide) voorliefde is hen zuur opgebroken.

Mike Dumröse (34) en Natascha Neitzel (25) horen al sinds hun geboorte helemaal niets. Toch houden de twee tortelduifjes van een streepje muziek, meer bepaald van de basgeluiden die ontstaan op de vloer en de muur. Om daarvan te kunnen genieten is het noodzakelijk dat de muziek erg luid staat en dat stuitte de buren van het koppel danig tegen de borst.

Ze gingen verhaal halen bij de huisbaas en hij gaf de klagers gelijk.  "Ze zijn gewoon te luid. Alle huurders zijn bij mij komen klagen", zegt Achim Hengesbach in de Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

In hun eer gekrenkt gingen Dumröse en Neitzel zelf op zoek naar een nieuwe woonst. Omdat ze die niet meteen vonden, trokken ze met een tent in de hand naar het plaatselijke park. Hun verblijf daar was van korte duur, want het stadsbestuur liet hen uit medelijden in een hotel overnachten, tot ze een nieuw huis hadden gevonden.

Hoewel ze  beschaamd zijn over wat hen overkomen is, kijkt het koppel niet negatief terug op hun tijd in het oude appartement. Op de vraag wat ze hopen te vinden in hun nieuwe woonst, antwoordden ze "liefde en geluk". Of ze ook daar van plan zijn om de muziek luid af te spelen, kwam de Duitse krant niet te weten.

lees ook