INXS kiest Newton als voorprogramma op MNM

De rockband Newton uit Landen zal op 12 december het voorprogramma van INXS spelen in de Gentse Vooruit. Dat is bekendgemaakt in het programma "MNM Big hits". De afgelopen weken ging radiozender MNM samen met Poppunt op zoek naar een talentvol voorprogramma.
Newton

Uit meer dan 150 inzendingen werden na verschillende selectierondes drie finalisten geselecteerd. De leden van de Australische rockband INXS kozen uiteindelijk zelf voor Newton, een vijfkoppige rockband uit Landen die nog maar een goed jaar bestaat.

"Het geeft echt een ongelooflijk wauw-gevoel. De gitarist van INXS, Tim Farriss, zei me dat ik een geweldige stem heb. Om dat uit de mond van zo’n grote artiest te horen, is echt wel heel straf", reageert zanger-gitarist Didier Colsoul.

INXS is bekend van hits als "Suicide blonde" en "New sensation". Sinds de dood van zanger Michael Hutchence in 1997 heeft de groep al opgetreden met verschillende gastzangers. Momenteel is de Noord-Ierse singer-songwriter Ciaran Gribbin frontman van INXS.

Poppunt, dat mee de wedstrijd organiseerde, is een vzw die zich inzet om Vlaamse muzikanten en dj's te promoten.

Newton speelde hun nummer "Kiss and tell" vanavond ook live in de MNM-studio.