Kanye West maakt kans op 7 Grammy Awards

De Amerikaanse popzanger Kanye West is met zeven nominaties de topfavoriet voor de 54e editie van de Grammy Awards. De belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen worden op 12 februari uitgereikt in Los Angeles.

Geen enkele artiest doet dit jaar volgens de organisatoren van de Grammy Awards beter dan Kanye West met zeven nominaties voor de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. De Britse zangeres Adele en de Amerikaanse acts Foo Fighters en Bruno Mars maken kans op zes prijzen tijdens het gala van de "Oscars voor de muziekindustrie".

Kanye West (34) heeft tijdens zijn carrière al 14 Grammy's gewonnen. De artiest kan begin volgend jaar onder meer de prijs voor beste song en beste rapnummer in de wacht slepen.

De Grammy Award voor beste album van het voorbije jaar zal niet naar Kanye West gaan. De genomineerden voor beste album zijn Adele (21), Foo Fighters (Wasting light - foto), Lady Gaga (Born this way), Bruno Mars (Doo-wops & hooligans) en Rihanna (Loud).

In de categorie beste nummer van het voorbije jaar nemen Adele (Rollin in the deep), Bon Iver (Holocene), Bruno Mars (Grenade), Mumford & Sons (The cave) en Katy Perry (Firework) het tegen elkaar op.

In totaal zullen er op 12 februari in het Staples Centre in Los Angeles 78 Grammy Awards uitgereikt worden.