Lenny Kravitz krijgt Frans lintje opgespeld

De Amerikaanse rockster Lenny Kravitz is opgenomen in het Franse Légion d'Honneur. Kravitz kreeg de Franse onderscheiding uit handen van minister van Cultuur Frédéric Mitterrand.

De Franse minister van Cultuur Frédéric Mitterrand prees Lenny Kravitz voor "het doorbreken van de barrières tussen zwarte en witte muziek". Op zijn laatste album "Black and white America" neemt Kravitz rassenverschillen in de VS onder de loep.

De neef van de in 1996 overleden ex-president François Mitterrand spelde hem daarna het lintje van de Orde van het Légion d'Honneur op. Onder anderen Steven Spielberg, Barbra Streisand en de Belgische professor Christine Van Broeckhoven zijn opgenomen in de Orde van het Légion d'Honneur, een onderscheiding voor uitzonderlijke prestaties op cultureel, wetenschappelijk, sociaal of militair gebied.

Lenny Kravitz is een graag geziene gast in Frankrijk. Hij werkte in het verleden ook mee aan nummers van de populaire Franse zangeres Vanessa Paradis.