Meer dan 1,6 miljoen euro voor Supermanstrip

Een exemplaar van de allereerste strip met superheld Superman heeft op een veiling van ComicConnect 1,6 miljoen euro opgebracht. Dat is een nieuw recordbedrag voor een comicalbum.

In de VS is een recordbedrag betaald voor een exemplaar van het stripalbum waarin Superman voor het eerst zijn opwachting maakte. De strip in de serie Action Comics kostte in 1938 amper 10 dollarcent. Vandaag zijn de ongeveer 100 bestaande exemplaren van de strip gegeerd goed onder stripverzamelaars.

"De eerste Action Comic met Superman is het belangrijkste album in de geschiedenis van de Amerikaanse strip", aldus ComicConnect.

Vorig jaar heeft een ander exemplaar van dezelfde strip 1,1 miljoen euro opgebracht. Het exemplaar dat nu voor een recordbedrag geveild is, is beter bewaard gebleven. "Het is het best bewaarde exemplaar van de Action Comic uit 1938", meldt Vincent Zurzolo van ComicConnect.