Protestbaard van Koen Fillet gaat er maandag af

Nu de regeringsvorming ten einde is, komt er ook een einde aan de baard van Koen Fillet. De radiomaker liet die groeien sinds 12 januari uit protest tegen de politieke impasse. Het afscheren zal maandag gebeuren tijdens de uitzending van "Joos" op Radio 1.

Begin januari werd de nota van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) naar de prullenbak verwezen. De formatie, toen al meer dan 200 dagen aan de gang, viel daarmee opnieuw stil. Het sein voor acteur Benoît Poelvoorde, vooral populair in Wallonië en Frankrijk, om de Belgische mannen op te roepen hun baard te laten groeien tot er een nieuwe regering zou zijn.

Radiomaker Fillet sprong meteen mee op de kar. En nu, 323 dagen later, is hij een van de weinigen die het ook hebben volgehouden. Zijn intussen volle baard gaat eraf maandagmiddag om 12 uur tijdens het Radio 1-programma "Joos". Een Antwerpse kapper zal Fillet scheren in een speciale tot kapsalon omgebouwde studio.

De baardgroei van Fillet was ook te volgen op de website van Radio 1.