Voorlopig geen acties in de luchtvaartsector

In de sector van de luchtvaartbedrijven komen er voorlopig nog geen acties, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao zijn afgesprongen. Pas in de loop van volgende week beslissen de vakbonden "welk gevolg daaraan wordt gegeven".

De vakbonden willen een koopkrachtverhoging met 0,3 procent. Volgens Anita Van Hoof van BBTK waren er "openingen" tijdens de onderhandelingen. "Maar voor ons lag er nog niets concreet op tafel. We wilden daarom op 15 december opnieuw vergaderen om een aantal zaken uit te klaren. De werkgevers stelden als voorwaarde dat we de stakingsaanzegging introkken. Dat hebben we geweigerd - er staat nog niets op papier - en daarop is het overleg afgesprongen."

De sector omvat luchtvaartbedrijven als Brussels Airlines, Jetairfly, Thomas Cook Airlines, EAT, maar ook de administraties van buitenlandse maatschappijen als Air France of Lufthansa. Er heerst onzekerheid in de sector. Brussels Airlines kondigde vorige week nog 60 ontslagen aan.