"Heel goede beurt gemaakt voor vakjury"

Femke heeft een goede beurt gemaakt tijdens de tweede generale repetitie voor het Junior Eurovisiesongfestival in het Karen Demirchvan Sports and Concerts Complex in de Armeense hoofdstad Jerevan. Dat is niet onbelangrijk, want de internationale vakjury - goed voor de helft van de punten - heeft op basis van dat optreden zijn punten toegekend. Zaterdagavond om 19.30 uur zendt Eén de liedjeswedstrijd uit.

Femke en haar vier danseressen hebben het duidelijk naar hun zin in Armenië. "Het zijn al vermoeiende dagen geweest, maar onze jonge artiesten rusten voldoende tussen de vele repetities door", meldt Els Van Den Abeele van de Belgische delegatie in Jerevan.

De tweede generale repetitie is vrijdagavond goed verlopen voor Femke. "Femke was heel gefocust tijdens haar optreden. De stem zat helemaal goed tijdens de opvoering van "Een kusje meer". Ook de choreografie en de belichting tijdens haar optreden waren heel goed gedaan", aldus Van Den Abeele.

Heel wat andere kandidaten zijn niet tevreden over de belichting tijdens hun optreden. Door logistieke problemen is de lichtinstallatie van het Junior Eurovisiesongfestival later dan gepland opgesteld in het Karen Demirchvan Sports and Concerts Complex. "Maar ons hoor je niet klagen. Tijdens het optreden van Femke wordt het podium mooi rood belicht, precies zoals we willen", zegt Van Den Abeele. 

Femke is helemaal klaar voor de grote finale. Al haar familieleden zijn intussen aangekomen in Armenië om haar zaterdagavond aan te moedigen. Zelf heeft ze geen uitgesproken favoriet. "Het is heel moeilijk om een favoriet aan te duiden", zei Femke in "Karrewiet".

De grote finale van het Junior Eurovisiesongfestival wordt zaterdagavond om 19.30 uur uitgezonden op Eén. Femke is de laatste van dertien deelnemers aan de liedjeswedstrijd. De uitzending wordt gepresenteerd door Tom De Cock en Kristien Maes. Zondagochtend vanaf 9.50 uur  wordt de uitzending integraal herhaald op Ketnet.