"Hun bluf is nu wel erg idioot geworden"

Wellicht dachten ze: "Nu hebben we een Corvette, dus waarom zouden we hem niet uitproberen?" Maar het is blijkbaar niet zo evident te rijden met een supersnelle en peperdure wagen. Nadat het licht op groen gesprongen was, lieten beide bestuurders zich in hun Corvettes dan ook even gaan. Om een honderdtal meter verder, oeps, tegen elkaar te botsen. Een toevallige automobilist filmde het incident, waardoor beide Corvette-eigenaars mogelijkerwijs een gevangenisstraf boven het hoofd hangt.

Gerod Rush uit The Woodlands, Texas (VS), had opgemerkt dat beide wagens tegen elkaar reden. Toen ze stopten voor een rood licht en zich naast elkaar plaatsten, was het voor hem duidelijk dat ze een wedstrijdje zouden houden. Rush begon beide wagens te filmen met zijn iPhone. Maar na nauwelijks 100 meter gereden te hebben, liep het fout. Een van de bestuurders verloor de controle over het stuur, wellicht na een schakelmanoeuvre, en botste tegen de andere Corvette. Beide wagens belandden in de struiken op de middenberm.

"Dergelijk gedrag is stom"

"Ze wilden elkaar overbluffen, maar uiteindelijk blijven er alleen maar twee idioten over, wanneer ze naar dit filmpje kijken", zei Rush op Fox News. Openbaar aanklager Warren Diepraam: "Als een foto al duizend woorden waard is, dan is een filmpje een miljoen woorden waard. Dit filmpje zal zeker het onderzoek helpen. En weet dat we dit voorval au sérieux nemen. Het gaat immers over een weg waar ook kinderen, wandelaars en fietsers passeren. Men moet beseffen dat dit gedrag een potentieel gevaar oplevert voor de omstanders."

Beide bestuurders, Brian Andrew Herbert and Roy Wayne Bowden, werden afgelopen woensdag in staat van beschuldiging gesteld voor onder meer gevaarlijk rijgedrag. Beiden ontkenden wel dat ze aan het racen waren. Herbert raakte lichtgewond bij het ongeval. Mogelijk hangt hen een gevangenisstraf boven het hoofd.

"Het is stom om dergelijk gedrag op een openbare weg te tonen. Ik hoop dat dit filmpje de ogen opent van hen die dit willen doen", besluit Rush. De prijs van een Corvette kan al snel oplopen tot 100.000 euro en meer.

Hier beneden kunt u het filmpje van het ongeval, dat eind vorige week plaatsvond en intussen meer dan 3 miljoen keer bekeken is, zien:

lees ook