Gents studentenrestaurant wordt heus complex

In het voormalige studentenrestaurant in de Overpoortstraat in Gent is vanmiddag het Forum Overpoort voorgesteld. Het gebouw wordt tegen 2013 omgetoverd tot een multifunctioneel studentencomplex.

Het studentenrestaurant in de Overpoortstraat sloot in juli zijn deuren. Sindsdien doet het gebouw dienst als een soort kunstgalerij. Daar komt nu verandering in, want het gebouw moet in de nabije toekomst een multifunctioneel studentencomplex worden.

Het vastgoedbedrijf Wereldhave heeft daarvoor een bouwvergunning ingediend. De vergunning moet nog worden goedgekeurd, maar als alles volgens plan verloopt, start de bouw van het complex in 2012. In september 2013, bij de start van het academiejaar, moet het complex af zijn.

Het multifunctionele complex moet onderdak bieden aan 119 studenten en zal ook een supermarkt, een fitnesszaak en eventueel een horecazaak bevatten. De werknaam van het project is Forum Overpoort, maar de betrokkenen sluiten niet uit dat het gebouw in de toekomst nog een andere naam krijgt.