Mannen veroordeeld voor aanval rottweilers

Twee mannen uit Schepdaal zijn door een Brusselse rechter veroordeeld omdat hun twee rottweilers in februari 2010 een meisje van 7 jaar ernstig hadden verwond. De twee mannen kregen een celstraf van 3 maanden met uitstel en een geldboete van 1.100 euro. Het meisje krijgt ook een schadevergoeding.

De twee rottweilers vielen het 7-jarige meisje aan toen ze naar een voetbaltraining van haar broer ging kijken. De dieren -van de uitbaters van de kantine- waren uit hun kennel losgebroken en beten het meisje in het gezicht. Het meisje raakte zwaargewond en moest plastische chirurgie ondergaan.

De eigenaars van de honden lieten de dieren meteen na het incident inslapen. De honden hadden de week voor het incident ook al een kind aangevallen, maar toen vielen er geen slachtoffers.

De twee mannen, vader en zoon, werden vandaag veroordeeld voor onopzettelijke slagen en verwondingen. Ze moeten het meisje een voorlopige schadevergoeding van 3.500 euro betalen en haar ouders een definitieve schadevergoeding van 1.500 euro.