Studenten die drugs maakten weggestuurd

De K.U.Leuven heeft twee studenten van de faculteit chemie definitief weggestuurd. Het tweetal - een master- en doctoraatsstudent - had enkele maanden geleden in een universiteitslabo hallucinogene en stimulerende middelen in zeer kleine hoeveelheden aangemaakt voor eigen gebruik.

Dat heeft de vice-rector studentenaangelegenheden Tine Baelmans bevestigd. "Beiden hadden bij de aanmaak van deze synthetische drug stoffen en instrumenten uit het labo gebruikt. Aan zoiets tillen wij zeer zwaar. Nadat het gerecht ons in juli op de hoogte bracht van de feiten werd de tuchtprocedure opgestart", zo zei Tine Baelmans.

De sanctie die uitgesproken werd door de academische raad van de K.U.Leuven, de definitieve wegzending van de universiteit, is de zwaarst mogelijke sanctie.

Een van beide studenten heeft inmiddels beroep aangetekend.