Zo verlies je veel geld in 24 seconden

Fotograaf Kurtis Hough had zijn camera opgesteld op een strand in Oregon (VS) om natuurbeelden te schieten van de oceaan. Maar een verkeerd ingeschatte golf besliste er anders over. Hough maakte er een filmpje van met als titel "How to loose $2.400 in 24 seconds". Het succes van het filmpje heeft hem intussen een nieuwe camera opgeleverd.

De Canon 5D MK II-digitale camera is volgens de fotograaf in normale omstandigheden een uiterst betrouwbaar instrument. Hij wordt onder meer gebruikt in oerwouden, oorlogsgebieden en in streken met vriestemperaturen. Hij kost om en bij 1.800 euro. Maar tegen zout water biedt het toestel dan weer geen bescherming.

De geheugenkaart daarentegen kon wel worden gerecupereerd, wat Hough toch wel belangrijker vindt dan het verlies van zijn camera, "die je altijd kan vervangen, in tegenstelling tot de gemaakte momentopnames". Wel geeft hij een aantal tips om een dergelijk verlies draaglijk te maken: een verzekering nemen of een waterdichte tas kopen.

Uiteindelijk liep het verhaal van Hough nog goed af, omdat een winkel beloofd heeft zijn camera te vervangen.

lees ook