Georgische meidengroep Candy wint Junior Songfestival

De Georgische meidengroep Candy is met "Candy music" de winnaar van de negende editie van het Junior Songfestival in Jerevan (Armenië). De tweede plaats was weggelegd voor onze noorderburen: de Nederlandse Rachel met "Ik ben een teenager". De Belgische inzending Femke strandde met "Een kusje meer" op de zevende plaats.

Candy kon Europa overtuigen met het liedje "Candy music". De vijf meiden wisten tijdens hun promoweek in Armenië al op te vallen met hun verschillende kleren en kapsels. Ook tijdens de grote finale zorgden ze voor variatie op het podium. "Candy music" is ook van de hand van de man achter het winnende lied van het Georgische trio uit 2008. Bzikebi kon toen in een bijenpakje scoren met "Bzzz".

De finale was tot op het laatste moment spannend. De Nederlandse Rachel, die zong op een stelling (foto), kreeg als laatste nog twaalf punten van België, maar het mocht niet baten: Candy won met vijf punten verschil.

Op de derde plaats eindigde Wit-Rusland. Lidiya Zabolotskaya bracht met "Angely dobra" een boodschap over aardse engelen. Links en rechts van de zangeres prijkten twee menselijke standbeelden die te gepasten tijde viool speelden.

De Belgische inzending (foto) eindigde -net zoals Jill & Lauren vorig jaar- op een zevende plaats. Femke bracht "Een kusje meer" in witte jurk met bolletjes. Ballonnen fleurden het podium op. "Alles was goed", oordeelde Eén-commentator Kristien Maes na afloop van Femkes optreden.

België kreeg 12 punten van Nederland, 7 van Bulgarije, 5 van Letland, 5 van Georgië, 4 van Macedonië, 3 van Rusland, 3 van Armenië, 3 van Litouwen, 2 van Oekraïne en 1 punt van Wit-Rusland en 1 van Zweden.

Het scorebord

Georgië: Candy - "Candy music" - 108 punten
Nederland: Rachel - "Ik ben een teenager" - 103
Wit-Rusland: Lidiya Zabolotskaya - "Angely dobra" - 99

Rusland:
Ekaterina Ryabova - "Kak Romeo i Dzhulyetta" - 99
Armenië: Dalita - "Welcome to Armenia" - 85
Moldavië: Lerica - "No-no" - 78
België: Femke - "Een kusje meer" - 64
Bulgarije: Ivan Ivanov - "Supergeroy" - 60
Zweden: Erik Rapp - "Faller" - 57
Litouwen: Paulina Skrabyt - "Debesys" - 53
Oekraïne: Kristall - Evropa - 42
Macedonië: Dorijan Dlaka - "Zhimi ovoj frak" - 31
Letland: Amanda Basmakova - "Meness suns" - 31