Schurk uit "Deliverance" is overleden

De Amerikaanse acteur Bill McKinney (foto rechts) is op 80-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. McKinney vertolkte een van de meest huiveringwekkende sadisten uit de filmgeschiedenis in de cultfilm "Deliverance" in 1972.

Bill McKinney vertolkt in de film van John Boorman "Mountain Man", die een groep mannen die een avontuurlijk weekend in de bergen doorbrengen de stuipen op het lijf jaagt. In een scène verkracht hij  een van de mannen.

Bill McKinney acteerde van 1967 tot vandaag in meer dan 100 producties. Hij was te zien in "First blood", "The outlaw Josey Wales", "Cannonball", "Bronco Billy" en de televisieseries "Baywatch", "The A-team" en "The fall guy".

De acteur is op 80-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker.