Trein van de toekomst is nooit meer te laat

De trein van de toekomst komt nooit meer te laat, want hij zal ook nooit meer stoppen. Dat is althans toch het plan van Priestmangoode, een designbureau dat zich toelegt op technologische ontwikkelingen voor de transportsector.

Het concept "Moving Platforms" moet een oplossing bieden voor de huidige mobiliteitsproblemen. "Door onze ontwikkelingen zijn we tot de conclusie gekomen dat het geweldig inefficiënt is om technologie uit de 21e eeuw, zoals hogesnelheidstreinen, te combineren met infrastructuur uit de 19e eeuw", klinkt het bij Paul Priestman.

Volgens het concept zouden hogesnelheidstreinen non-stop rondrijden op een internationaal spoorwegnet. Via lokale trams kunnen reizigers dan op- en afstappen. "Deze uitvinding zou een revolutie betekenen voor het spoor. Ik besef wel dat dit een groots plan is, maar we moeten groots durven denken."

"Over 10 tot 20 jaar zal de wereld sowieso sterk veranderd zijn. We moeten nu durven nadenken over nieuwe vormen van vervoer."