"De wijn van het Sint-Maartensfeest" in Madrid

Het Museo del Prado in Madrid stelt sinds vandaag het doek "De wijn van het Sint-Maartensfeest" van Pieter Bruegel de Oude tentoon. Het werk kon in 2010 na een omvangrijke restauratie aan de Vlaamse meester worden toegeschreven.

Het doek is afkomstig uit een Spaanse privéverzameling. Na een restauratieproces van acht maanden werd het doek geïdentificeerd als een authentiek werk van Pieter Bruegel de Oude (ca. 1525-.1569)

"De wijn van het Sint-Maartensfeest" wordt nog tot 25 maart 2012 geëxposeerd in Madrid. Bruegel schilderde het doek tussen 1566 en 1567. Het stelt een tafereel voor van het Sint-Maartensfeest, waar dorpelingen de eerste wijn van het seizoen degusteren.

Het Museo de Prado heeft nog een tweede werk van Bruegel in portefeuille: "De triomf van de dood".

Meest gelezen