"Vernieuwde perrons over 3 jaar weer te kort"

De nieuwe trams die over een paar jaar in Gent zouden rondrijden, zijn te lang voor de huidige perrons. Sommige van die perrons zijn nog maar net vernieuwd, maar zijn toch te kort voor de nieuwe toestellen. "De Lijn heeft niet overlegd met de stad", klinkt het. De Lijn ontkent.

De nieuwe hermelijntrams zouden over drie jaar op lijn 1 in Gent worden ingezet. De trams zijn 10 meter langer dan de huidige trams waardoor veel perrons verlengd moeten worden. In totaal moeten 51 van de 70 perrons worden aangepakt, maar sommige perrons zijn nog maar recentelijk vernieuwd.

Volgens Vlaams parlementslid Sas Van Rouveroij (Open VLD) heeft De Lijn te weinig overleg gepleegd met de stad hierover. "De offertes zijn van die aard dat er aanpassingen nodig zijn op kruispunten en tramperrons. Dat is gek als zoveel perrons, onder andere Kobra en aan het Sint-Pietersstation, opnieuw vernieuwd zouden moeten worden. Dat is toch wel al te stom", zegt Van Rouveroij.

De Lijn ontkent dat er geen overleg is geweest. De stad en De Lijn hebben pas een inventaris gemaakt van de mogelijke probleemhaltes. Isabelle Colbrandt van De Lijn geeft toe dat al langer bekend was dat er nieuwe en langere trams zouden komen. "We willen al langer de Inager-trams omdat die meer capaciteit hebben. Dat is een paar jaar geleden beslist", zegt Colbrandt. "Maar de goedkeuring is er pas recentelijk gekomen. Vandaar dat we nu een inventaris maken en nu pas weten welke haltes een kleine aanpassing nodig hebben."