Amy Winehouse postuum op 1 in Groot-Brittannië

De Britse zangeres Amy Winehouse staat op de eerste plaats in de Britse lijst van best verkochte albums. "Lioness: Hidden treasures" werd begin december uitgebracht, bijna een half jaar na de dood van Amy Winehouse op 23 juli.

Het album "Lioness: Hidden treasures" van Amy Winehouse bevat 12 niet eerder uitgebrachte songs. De compilatie van covers en originele nummers werd samengesteld door Mark Ronson en Salaam Remi, met wie Amy Winehouse haar grootste muzikale successen boekte.

De opbrengst van het album gaat naar de Amy Winehouse Foundation. De eerste single van de cd, "Our day will come", staat op de 29e stek in de Britse hitparade.

Amy Winehouse was 27 jaar oud toen ze op 23 juli levenloos werd aangetroffen in haar flat in Londen. De zangeres overleed aan de gevolgen van haar alcoholverslaving.