Betaald verlof? Verzin de dood van je moeder

Gezellige familiedagen voor Scott Bennett met Kerstmis? Dat valt te betwijfelen. De 45-jarige Amerikaan durfde geen vakantie te vragen uit vrees voor ontslag, dus verzon hij maar de dood van zijn moeder.

Bennett liet in de krant The Derrick een overlijdensbericht van zijn moeder plaatsen om zo aan sociaal verlof te raken. Familieleden merkten het rouwbericht op en belden onmiddellijk de redactie van de krant om te melden dat de vrouw in kwestie helemaal niet overleden was. De vrouw zelf stapte ook naar de redactie, waar de hoofdredacteur zich prompt excuseerde.

Al snel bleek zoon Scott achter het nepbericht te zitten. Hij had het overlijdensbericht net voor de deadline naar de redactie gestuurd, zodat die geen tijd meer had om het bericht te controleren. Scotts moeder toonde begrip voor de situatie, maar of ze ook zoveel begrip toonde voor zoonlief is niet bekend.

De zaak zou nog een staartje kunnen krijgen, want de politie beschuldigt Bennett van valsheid in geschrifte en wangedrag.

lees ook