De Digitale Druivelaar is een feit

Drukkerij Strobbe uit Izegem heeft een digitale versie van de populaire scheurkalender De Druivelaar ontwikkeld. De Digitale Druivelaar wordt tot 21 december gratis aangeboden en zal nadien 2,49 euro kosten in de iTunes App Store van de Amerikaanse computerfabrikant Apple.

De Druivelaar wordt sinds 1915 uitgegeven door drukkerij Strobbe. De papieren versie van de scheurkalender wordt gedrukt op 950.000 exemplaren en wordt in heel wat huiskamers dagelijks gelezen.

De Digitale Druivelaar is voorlopig alleen beschikbaar voor eigenaars van een multimediatoestel van Apple. "Voor editie 2013 mikken we ook op andere platformen zoals Android", meldt Matthias Strobbe.

De Digitale Druivelaar biedt volgens de producent veel meer dan het authentieke product. Gebruikers kunnen gelezen kalenderblaadjes doorsturen naar vrienden.  Wie op zoek is naar een naam voor een baby, vindt op De Digitale Druivelaar een tool die alle namen oplijst die voorkomen in de scheurkalender. Gebruikers hebben geen internetverbinding nodig om de Digitale Druivelaar te gebruiken.