Een interview van 24 uur zonder twee dezelfde vragen

De Australische radiopresentator Richard Glover heeft een plaatsje in het Guinness Book of Records veroverd door het langste interview ooit af te nemen. Glover interviewde 24 uur lang de Australische schrijver Peter FitzSimons.

Glover startte met zijn recordpoging gisterochtend om 10 uur en bracht zijn opdracht vanmorgen om 10 uur tot een goed einde. De recordpoging was live te volgen via ABC Digital Radio en online.

FitzSimons had geen enkele moeite om al die tijd vragen te beantwoorden. "Zoals mijn vader groenten kweekte, zo kweek ik gespreksstof", zegt hij. Het duo praatte gedurende 24 uur over FitzSimons' boeken, zijn rugbycarrière, het ouderschap en commerciële radio. Vanmorgen om 8 uur sloeg de vermoeidheid wel toe. "Ik moet precies overgeven...", sputterde de vraagdrang van Glover even. Maar de interviewer herpakte zich snel.

Om 10 uur vanmorgen stelde Glover dan de laatste vraag: "En nu iets wat heel Australië al jaren wil weten: waarom draag je een rode bandana?" "Omdat ik dat leuk vind", was het bondige antwoord van FitzSimons. Na het interview wachtte Glover en FitzSimons een aangename verrassing: naast het officiële certificaat van wereldrecord was er champagne om de lange nacht door te spoelen.

Medewerkers van het Guinness Book of Records hebben de recordpoging van nabij gevolgd. De regels waren streng, zo was het onder meer verboden om dezelfde vraag twee keer te stellen en er mocht slecht één persoon geïnterviewd worden. Het vorige record stond op naam van een Spanjaard: Pedro Ruiz deed in 2009 een interview van 12 uur en 30 seconden.

lees ook