Excuses na uitspraken Vanthilt op MIA's

Eén heeft zijn excuses aangeboden aan actrice Greet Rouffaer na de omstreden uitspraken van presentator Marcel Vanthilt tijdens de uitreiking van de MIA's zaterdagavond. Die hadden heel wat oproering veroorzaakt bij de kijkers.

Vanthilt kondigde het optreden van Milk Inc af met de woorden: "Nog meer vuurwerk en dat begon hier naar Greet Rouffaer te ruiken".

Veel kijkers reageerden misnoegd en ook de actrice zelf (kleine foto), die jaren geleden brandwonden opliep na een ongeluk op de set van "Wittekerke", was boos.

"Er is een inschattingsfout gemaakt", klinkt het nu bij netmanager Jean-Philip De Tender van Eén. "Het is nooit de bedoeling geweest om iemand te kwetsen, maar we beseffen nu dat de uitspraak ongepast was en heel wat brandwondenpatiënten heeft geraakt. We hebben een fout gemaakt en bieden onze oprechte excuses aan."

Netmanager Jean-Philip De Tender en Marcel Vanthilt hebben ook persoonlijk hun excuses aangeboden bij de betrokken actrice.