Meryl Streep oudste covergirl van Vogue

De Amerikaanse actrice Meryl Streep staat voor het eerst in haar carrière op de cover van het modemagazine Vogue. Ze poseerde voor de lens van Annie Leibovitz. De 62-jarige Streep is de oudste vrouw die ooit de cover sierde van het modeblad van Anna Wintour.

Meryl Streep zegt in Vogue dat ze twintig jaar geleden vreesde dat haar carrière voorbij was. De rollen die ze na haar 40e verjaardag kreeg aangeboden, deden haar geloven dat vrouwen van die leeftijd werden gezien als grotesk.

Meryl Streep werd tijdens haar rijkgevulde carrière al zestien keer genomineerd voor de Oscars. Ze kon twee nominaties verzilveren. In 1983 won ze de Oscar voor beste actrice met haar rol in "Sophie's choice". In 1980 kreeg ze de prestigieuze filmprijs voor beste actrice in een bijrol voor haar rol in "Kramer vs. Kramer".

Priscilla Presley stond in 2004 op 59-jarige leeftijd op de cover van Vogue, samen met haar dochter en kleindochter. De nieuwe Amerikaanse Vogue met Meryl Streep ligt begin januari in de winkelrekken in de VS.